Повече от обещаващо стартира новият сезон за родните таекуондисти. След завръщането на националите ни от Сърбия, където взеха активно участие в международния лагер, воден от двама световни шампиони, трима от най-добрите ни състезатели заедно с треньора Теодор Георгиев получиха специален жест от БФТ и корейският гигант Samsung. Титулярите ни в ранглистата при мъжете Калоян Бинев, Митко Джорджев и най-успешната състезателка при жените Никол Чорбанова, получиха най-новите модели мобилни апарати и смарт часовници, чрез които да следят, и контролират процесите по тренировките и състезанията си. Те им бяха връчени от председателя на БФТ Слави Бинев и членовете на Управителния съвет. 

Корейският технологичен гигант застана зад българските таекуондо национали, предоставяйки им възможност да използват най-новите и иновативни мобилни технологии по време на подготовка, пътувания и състезания. 

Въпреки, че олимпийското таекуондо е един от най-успешните спортове в страната, все още среща трудности за предоставянето на зала за централизирана подготовка на националите. Това е и причината, лидерът в спортните и фитнес услуги PULSE Fitness да предоставя безвъзмездно свой терен на родния таекуондо тим, на който да провеждат ежедневните си тренировки и възстановяване. Там от сряда тренировки ще води и световният шампион и треньор на световни титани Джихат Кутлуджа. Той ще поеме подготовката на националния отбор и разширеният състав, заедно със селекционера на българския тим Теодор Георгиев от 5 до 12 септември.

Предстои тримата най-добри в олимпийските категории при мъжете - Владимир Далаклиев, Калоян Бинев и Митко Джорджев да представят страната ни на най- престижните турнири Гран При, а останалата част от националния тим и разширения състав ще представят страната ни на предстоящото през септември балканско първенство по таекуондо в Букурещ, Румъния.