Световният шампион по бокс за професионалисти в тежка категория на версия Световен боксов съвет – WBC Тайсън Фюри може да бъде наказан да не се състезава в следващите 8 години, според английските медии.

През миналата седмица Daily Mail разкри доказателства, че 31-годишният Фюри и 25-годишният му братовчед Хюи са използвали допинг съзнателно през 2015 година.

Тогава двамата боксьори бяха уличени в използване на забранени стимуланти и бяха наказани за близо 2 години, но се оправдаха, че нарушението не е било нарочно. Братовчедите Фюри твърдяха като са яли месо от дива свиня, в което е имало забранената субстанция нандролон и така тя е попаднала в организмите им.

Впоследствие се оказа, че Тайсън и Хюи са обещали 25 хиляди паунда на фермер, който да излъже властите, че ги е снабдил с въпросното месо.

В момента тече разследване на антидопинговата агенция на Великобритания, като в Англия вече прогнозират, че ако думите на фермера се потвърдят, Тайсън Фюри може да отнесе много жестока санкция, а именно 8-годишна забрана да се боксира. Това пък автоматично би сложило край на състезателната му кариера.