Бившият световен шампион в полутежка категория Стив Кънингам е най-вероятният следващ съперник на Кубрат Пулев–Кобрата. Както вече стана ясно, полякът Томаш Адамек се отказа от битка с българина, която да определи претендента за среща с Владимир Кличко.

След решението на Адамек се появиха информации, че е възможно Кобрата да има за следващ съперник Брайънт Дженингс от Филаделфия, който в 16 мача няма загуба на профиринга. Има и 8 нокаута. Пулев също не познава поражението.

Сега обаче на хоризонта се появява Стив Кънингам. Американецът има готовност да се изправи срещу Кобрата за междинната световна титла на Международната боксова федерация в тежка категория. Има огромна вероятност сблъсъкът да се състои през април или май на галавечер.

36-годишният Кънингам има само 2 мача до момента в тежка категория. В последния си двубой американецът загуби по точки от Томаш Адамек, който беше подкрепен от реферите в скандална среща през декември в Пенсилвания. Мнозина специалисти коментираха, че победител е трябвало да бъде именно американецът. И въпреки че загуби битката с Адамек, сега Кънингам има шанс да се изправи срещу Кубрат Пулев, а победителят да срещне Владимир Кличко.



Целият мач на Кънингам с Адамек: