Световният шампион в тежката категория в професионалния бокс Владимир Кличко разкри, че с брат си Виталий са отказали хонорар в размер на 100 милиона долара, за да се бият един срещу друг. Причината - обещание към майка им, която не иска да ги вижда да се млатят на ринга.

Офертата дошла от едно от светилата в промоутърския бизнес - Дон Кинг.

"Много пъти са ни питали дали искаме с Виталий да застанем един срещу друг на ринга, но ние сме обещали мама никога да не го правим. Тя ни разреши да се занимаваме с бокс, но изрично поставяйки това условие", коментира Владимир Кличко, който притежава поясите във версиите WBA, IBF, WBO и IBO.

"Дон Кинг ни каза, че ще ни направи безумно богати. Тук няма да помогне даже и милиард. Парите не са всичко. Разбирам, че голяма част от хората се опитват да решат всичко с пари, но не и в този случай. Няма да видите бой между нас, братя сме. Много обичам Виталий", допълни Владимир, който през ноември нокаутира Кубрат Пулев.

Първият мач на украинеца след този с Кобрата ще бъде на 25 април - срещу Брайън Дженингс в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.