Най-известният български представител в професионалния бокс Кубрат Пулев, който днес навършва 39 години, се закани да нокаутира Антъни Джошуа. Пред сайта BoxingScene.com Кобрата беше категоричен, че не е получавал предложение да се отдръпне, за да може световният шампион на WBA, WBO, IBF и IBO да организира двубой с Тайсън Фюри за обединение на титлите с тази на WBC. В последните седмици все по-усилено се прокрадва подобна идея, като неин инициатор е мениджърът на Джошуа - Еди Хърн. Пулев обаче призна, че може и да помисли, ако му предложат да се отдръпне, за да се организира обединителен мач за всички титли.

“Имаме подписан договор за тази битка и всичко е готово. Може би два месеца работихме по този контракт и не беше никак лесно да постигнем разбирателство. Но сделката вече е факт и аз съм готов. Не искам да чакам. Искам шампионска битка срещу Антъни Джошуа и ще го набия толкова добре, че да регистрира втория нокаут в кариерата си. Аз съм задължителният претендент, а правилата са такива, че той няма къде да ходи. Няма значение кой иска да се боксира с него или той с кого иска да се бие. Антъни Джошуа трябва да се боксира с мен. Готов съм да се срещнем на всяко едно място. Няма значение дали е в Лондон или някъде другаде. Джошуа искаше да е в Лондон и ние се съгласихме, за мен не е проблем“, обяви Кобрата.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Българинът отговори на въпрос дали би приел да отстъпи встрани, ако получи такова предложение, за да освободи път за мач между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри.

„Не знам да има оферта, която да ме накара да изчакам и да се отдръпна. Затова не знам дали бих приел, не съм се замислял по темата, защото искам да се кача на ринга срещу Джошуа. Вярвам, че този мач ще се проведе до края на годината. Чаках достатъчно дълго. Аз съм официален претендент, но съм отворен и за разговори. Ако някой дойде и направи предложение, може и да приема. Не знам! Нека е ясно, че аз искам този двубой срещу Антъни Джошуа. Това е!”, добави Кубрат Пулев.