Йордан Морехон донесе пети медал за България от Купа „Странджа“. Националът ни се присъедини към Златислава Чуканова (50 кг), Станимира Петрова (54), Светлана Каменова (57) и Аслъхан Мехмедова (60), класирайки се на полуфиналите в юбилейното 75-то издание на турнира, провеждащо се в зала "София".

Натурализираният кубинец си осигури минимум бронзово отличие при най-тежките (+92 кг), след като победи Алгирдас Баниулис (Литва). Морехон успя да се справи с литовеца след 5:0 съдийски гласа. Той бе много убедителен в хода на целия мач и в събота ще боксира за място на финала в категорията срещу представителя на Украйна Васил Ткачук.

Поражение допусна Кристиян Димитров. В категория до 92 килограма българинът направи здрав мач с боксиращия се за Гърция Вагкан Наницанян, но отстъпи с 0:4 съдийски гласа.

В петък ни очакват още 6 мача с българско участие. На ринга ще видим носителя на Купа „Странджа“ в последните две години – Радослав Росенов (63.5 кг), Ясен Радев (54), Росен Марков (67), Рами Киуан (71), Уилиам Чолов (75) и Кристиян Николов (80).