Станимира Петрова осигури втори медал за България от 75-ото издание на Купа „Странджа“. Една от големите ни надежди за отличие на Олимпийските игри в Париж през лятото се класира за полуфиналите на турнира в зала „София“. 4-кратната носителка на трофея преодоля монголката Енхжаргал Мунгунцецег след 5:0 съдийски гласа в категория до 54 килограма.

Шампионката от Европейските игри се справи със съперничката си в мач, който бе съпътстван от множество нечисти действия на азиатката. Нещо, за което тя бе санкционирана във втория рунд и от съдията на ринга. Станимира от своя страна наказа монголката с точни и чисти попадения по пътя към победата.

Следващата съперничка на българката е Сара Чиркович (Сърбия). Мачът между двете ще се проведе в събота, 10 февруари.

Радост за публиката в зала "София" донесе и Светлана Каменова, която спечели трети медал за България в 75-ото издание на Купа „Странджа“. Водещата ни боксьорка при 57-килограмовите, която е сред фаворитите за отличие на Олимпийските игри в Париж, се класира за полуфиналите в зала „София“. Европейската вицешампионка показа майсторство и класа, за да вземе напълно заслужена победа над Андела Бранкович (Сърбия).

Срещата не започна добре за родната звезда, която изостана в съдийските карти след първия рунд. Това само мотивира още повече бронзовата медалистка от Световното първенство, която засипа с точни попадения сръбкинята във втората част и моментално обърна развоя на събитията. Светла продължи да е много прецизна и в третия рунд, за да вземе победата с 4:1 гласа.

За място на финал Каменова ще боксира с Хуморабону Мамайонова (Узбекистан). Мачът е в събота, 10 февруари.

Много силното българско участие на Купа „Странджа“ продължи Аслъхан Мехмедова (вдясно), която стана поредната ни националка, спечелила медал от 75-ото издание на турнира. В категория до 60 килограма родната представителка не остави шансове на Ана Старовойтова. Асото срази литовката с 5:0 съдийски гласа, като доминира в хода на цялата среща. Така Мехмедова се присъедини към Златислава Чуканова (50 кг), Станимира Петрова (54) и Светлана Каменова (57) на полуфиналите на турнира и си осигури минимум бронзово отличие. В събота тя ще срещне Тетяна Довгал (Украйна) за място на финал в категорията.