Голяма част от бразилските футболни фенове ще подкрепят Германия срещу Аржентина на финала на Мондиал 2014 в неделя от 22:00 часа българско време на митичния стадион „Маракана” в Рио де Жанейро.

Въпреки че Селесао претърпя позорна загуба от Бундестима с 1:7 в полуфиналния сблъсък помежду им, а Аржентина е южноамериканска страна и не би отказала съседска подкрепа, фенове в страната на кафето твърдят, че няма бразилец, който би искал „гаучосите” да победят.

"Няма бразилец, който да иска победа за Аржентина”, сподели работещият в рекламна фирма в Рио де Жанейро Тиаго Пинеро, който бе облякъл екип на Холандия за полуфинала срещу Аржентина. „Лалетата” обаче загубиха с 2:4 след изпълнение на дузпи и донесоха още по-голямо огорчение на този запалянко.

Аржентина да спечели световната титла би било непоносимо за голяма част от бразилците. "Нашето съперничество с Аржентина е историческо. Ако Афганистан играе с Аржентина, ние ще облечем фланелки на Афганистан", коментира 25-годишният бизнесмен Гийермо Самора, подкрепял също Холандия във втория полуфинал с екип на Рууд ван Нистелрой.