Нападателят на Испания Давид Вия беше избран за Играч на мача при победата на испанците с класическото 3:0 над Австралия в срещата от Група "B" на световното първенство. 32-годишният голмайстор откри резултата с пета в 36-ата минута и по този начин завърши по най-добрия начин кариерата си в националния отбор.

Вия, който премина в австралийския Мелбърн Сити след раздялата с Атлетико (Мадрид), игра до 56-ата минута на двубоя с "кенгурата", когато бе заменен от Хуан Мата. Вия завърши срещата с 1 гол и 23 точни паса.

БЛИЦ припомня, че бившият голмайстор на Валенсия и Барселона ще изиграе 10 мача под наем за Мелбърн Сити. На 2 юни Вия финализира тригодишния си договор с Ню Йорк, но тъй като първият мач на тима в МЛС няма да се състои преди март 2015 година, играчът ще се подвизава временно в Мелбърн Сити.

Вия е един от най-титулуваните испански футболисти. Той печели световната купа през 2010 година с националния тим, а през 2008 става европейски шампион с "Ла Фурия". Вия е голмайстор номер едно в историята на испанския национален тим с 59 попадения.