Представящият се на висота на Световното в Бразилия Райс Мболи и съотборниците му в националния отбор на Алжир ще получат премии не само от футболната асоциация на страната, а и от самата държава, ако успеят да се класират на 1/8-финалите.

Сумата, която вратарят на ЦСКА може да прибере, не беше обявена официално от страна на представителните лица на асоциацията. Според източник на ИТАР-ТАСС обаче, всички играчи ще получат по 50 хиляди евро допълнителна премия, ако се класират на 1/8-финалите в Бразилия. Това може да се случи още утре, към 1 часа след полунощ българско време, когато ще бъде даден последният съдийски сигнал на двубоя на "пустинните лисици" срещу Русия. Преди днешните мачове Алжир е втори в Група "Н" с 3 точки, с 2 повече от Русия и Южна Корея. На върха с 6 точки е Белгия.

Както е известно, Мболи също така ще донесе и солидни приходи на ЦСКА, които се полагат на клуба като компенсация. За участието на футболистите на световното първенство в Бразилия ФИФА плаща по близо 4200 лева на ден на отбор за всеки негов играч на планетарния шампионат.