Стивън Джерард е безспорно име в световния футбол. В залеза на кариерата си обаче халфът допусна две грешки, които са с цената на два милиона. И които ще го тормозят за цял живот.
 
Първата бе в решителния мач за титлата на Англия между Ливърпул и Челси (0:2). Тогава Стиви Джи се спъна и подари топката на Демба Ба, който откри резултата. Почти два месеца по-късно Джерард отклони с глава топката към Луис Суарес, сякаш обърквайки се, че двамата са заедно на терена с червения екип. Нападателят се възползва по най-добрия начин от прекрасния подарък и вкара втория си гол за крайното 2:1 между Уругвай и Англия на Мондиала снощи.
 
А само допреди стотина дни Стиви Джи крачеше уверено към първата си титла в кариерата. Сезонът му в Ливърпул бе отличен и мнозина прогнозираха щастлив край, а после и силно участие на световното първенство. Всичко обаче бе заличено с двата гафа. Ей така, от раз. Джерард е грешал и друг път, няма как, човешко е. Но никога в рамките на 60 дни не е извършвал две грешни стъпки, коствали много и на него, и на отборите му. Сега, за да бъде поправена последната, Англия ще трябва да се надява на чудо, идващо от лагера на Италия. И да се надява, че срещу Коста Рика Стиви Джи ще спре да греши. Само дано не е късно... В противен случай Джерард едва ли ще иска да запомни последното си участие на световно първенство.