Селекционерът на Русия Фабио Капело опита да окуражи вратаря Игор Акинфеев след равенството 1:1 срещу Корея. Стражът сгреши фатално в 68-ата минута, когато изпусна топката във вратата си при гола на корейците. След това Кержаков изравни.

“Бяхме прекалено бавни, под напрежение. Но дори и през първото полувреме стигнахме четири пъти до вратата на съперника. И след 1:1 направихме всичко, за да вкараме победен гол”, заяви Капело на пресконференцията след мача.

“Доволен съм от Акинфеев, всеки вратар може да допусне грешка. Ние приемаме грешката, която направи един велик вратар, какъвто е Акинфеев. Какво каза след мача ли?! Нищо, защото бе отведен за допингконтрол”, добави италианецът.

На въпрос дали Русия ще може да се бори за световната титла през 2018 година, когато е домакин на световното първенство, Капело отговори: “Нямам магическа пръчка, а и не умея да гледам на кафе. Ще ви кажа това, което имам сега. Има млади футболисти, които скоро също ще бъдат част от отбора. Но имам нужда и от помощ от федерацията за ограничението за използване на чужденци в клубните отбори. Сега използват по седем във всеки отбор, което означава, че моят избор се ограничава до 64 футболисти за националния отбор на Русия.”