Селекционерът на Гърция Фернандо Сантош не беше доволен от представянето на тима си по време на продълженията на 1/8-финалния мач от Мондиал 2014, който Коста Рика спечели с човек по-малко след дузпи.
 
„Не мисля, че използвахме добре 30-те минути продължения. Започнахме продълженията така, сякаш беше последната минута на мача. Трябваше просто да си подаваме топката в полето на съперника и нещата щяха потръгнат. Контролирахме играта, но играчите искаха индивидуално на решат мача“, заяви Фернандо Сантош.
 
„Кейлор Навас беше истинският победител днес. Той спаси 3-4 гола, при две от положенията показа невероятен рефлекс. Заслужава поздравления, тъй ако не беше той, резултатът щеше да е друг“, добави 59-годишният специалист.
 
„Не обичам да говоря за късмет или неговата липса. Коста Рика спечели и заслужава поздравления. Очевидно бяха по-добрият тим от началото на световното първенство и успехът им е очакван“, коментира португалецът.
 
Договорът на Фернандо Сантош с Гръцката футболна федерация изтича днес и за момента няма индикации, че контрактът ще бъде продължен.