Легендата на бразилския футбол Маркос Еванжелиста де Мораес – Кафу, разкритикува националния отбор. Бившият защитник коментира представянето на “селесао” на Мондиал 2014 до момента. Според него играта на петкратните световни шампиони не е особено вдъхновяваща.

”Националният отбор трябва най-сетне да почне да играе. Досега само загрявахме. Дани Алвес (б. р. – играе на неговата позиция) засега ме разочарова. Той не е на това ниво, което очакваме. Проблемът е, че не само Алвес се представя незадоволително. Трябва всички да дават повече. Не виждам до момента отборна игра. Мисля, че в определи мачове имаше и доза подценяване. Трябва да се отнасяме с уважение към всеки съперник”, обяснява Кафу пред в. Marca.

Кафу е единственият футболист в света, който е играл на финалния мач на Световно първенство в три поредни първенства (1994, 1998 и 2002), като през 2002 триумфира с титлата. През 2007 г. печели КЕШ с отбора на Милан.

Селекционерът на бразилците Луис Фелипе Сколари също е недоволен от представянето на Дани Алвес. Според медиите Големия Фил ще пусне на негово място в четвъртфинала срещу Колумбия Дъглас Майкон.