Селекционерът на националния отбор на САЩ Юрген Клинсман беше доволен от представянето на тима си при равенството срещу Португалия (2:2). Германският специалист изрази съжаление, че „янките“ не са успели още сега да си гарантират участието на 1/8-финалите.
 
„Контролирахме играта и налагахме темпото. Създадохме достатъчно положения, за да вкараме 3-4 гола. Бяхме съвсем близо до това. Можеше да си гарантираме още днес излизането от групата, което малцина очакваха преди началото на световното първенство. Сега ни остава да се готвим за следващия мач и да спечелим участието си на 1/8-финалите“, заяви Клинсман.
 
Следващият съперник на САЩ е Германия, а мачът е на 26 юни. Клинсман коментира и възможността двата тима да направят равенство, което ги устройва за класиране напред в турнира.
 
„Близките ми отношения с Йоахим Льов не означават, че ще се разберем за равенство. Не ми говорете за между ФРГ и Австрия от 1982 г. Това е станало преди няколко десетилетия. За разлика от много европейски тимове, националният отбор на САЩ не участва в такива сметки. Американците са създадени, за да се борят за победата. Точно това и ще направим. ФИФА малко облагодетелства германския тим, който има ден повече за почивка“, заяви германският специалист.