Голмайстор №1 в историята на световните финали - Мирослав Клозе (16), заяви, че е време Германия да спечели титлата. Тази вечер, от 22 часа на "Маракана", е финалът на Мондиал 2014, в който Бундестимът се изправя срещу Аржентина.

"2002 година беше различна. Бяхме млад отбор, никой не очакваше от нас да достигнем до финала. Но в крайна сметка това се случи. Никога не е приятно да загубиш финал, още повече такъв. Сега е време ние да спечелим.

В тима всички са професионалисти, независимо че има млади момчета. Ние сме отбор, обединени сме. Печелим и губим заедно", коментира Клозе.

"Мачът с Бразилия бе изключително удоволствие, но след 24 часа вече беше в историята. За съжаление това беше полуфинал. Сега, срещу Аржентина, отново ще трябва да се бием. Този двубой ще бъде повече тактически и игра на нерви. Няма как срещата с Бразилия да се повтори", добави германецът.

Нападателят, който е от полски произход, коментира и рекордните си 16 гола. При 7:1 срещу Бразилия футболистът на Лацио се разписа веднъж, което бе достатъчно да задмине с един гол местната и световна легенда Роналдо.

"Това бе много емоционален момент за мен. Но хората, които ме познават, са наясно, че вече съм фокусиран изцяло върху мача с Аржентина. И ако загубим финала, удоволствието от постижението ми няма да бъде пълно. Но ако спечелим, вече знам как ще релаксирам."