Селекционерът на Германия Йоахим Льов изрази надежда, че следващият мач на неговия тим на Мондиал 2014 ще бъде по-лесен, отколкото днешния 1/4-финал срещу Франция. Бундестимът се наложи с 1:0 след гол на Матс Хумелс и се класира напред, елиминирайки "петлите". Германия ще срещне в следващата фаза победителя от двойката Бразилия - Колумбия.

„Доволен съм, че моите футболисти успяха да неутрализират атакуващия потенциал на съперника. И двата отбора бяха заложили на защитата и се отбраняваха много добре. Нямаше много удари и това е нормално, защото и ние, и Франция бяхме отлично групирани и играчите се подсигуряваха", коментира след мача Льов.

„Постарахме се да ограничим до максимум ефективността на Бензема, макар все пак той да беше най-опасният им играч. Но Кабай и Погба почти напълно бяха обезличени от нашия отбор. Накрая французите заиграха ва-банк, но ние се справихме", доволен е спецът.

"Оставих на пейката Мертезакер, защото смятам, че двойката Хумелс-Боатенг е по-бърза и действа много по-ефективно срещу остри и маневрени нападатели. А знаех, че те ще излязат с Гризман, Бензема и Валбуена, така че нямам право да бъда изненадан. Не изключвам да има нови промени в състава за 1/2-финала, защото тогава ще имаме друг мач и той ще има своите специфики. В следващия мач ще ни бъде по-лесно, защото ще бъде от 5 часа след обяд. Днес беше много тежко време и двата отбора го усетиха", добави Льов.