Легендарният Диего Марадона разкритикува остро решението на ФИФА да наложи сурова санкция на уругвайския нападател Луис Суарес. Както вчера стана ясно, звездата на Ливърпул получи тежко наказание след като ухапа по рамото Джорджо Киелини при победата на "урусите" с 1:0 над Италия на Световното. Суарес е със спрени права за следващите 9 мача на националния отбор на Уругвай, като дори ФИФА му забрани да гледа срещите на стадиона. Акредитацията му за Мондиала също беше отнета и той беше принуден да се завърне преждевременно в родината си. Освен това, Суарес получи забрана да играе футбол в следващите 4 месеца, а ще трябва да заплати и глоба от 100 хиляди швейцарски франка.

"Това наказание е срамно, мафиотска работа!", изригна Марадона.

"Не мога да го разбера. Кого е убил Суарес, за да получи такова наказание? Защо ФИФА не му сложи белезници и не го прати в затвора в Гуантанамо", пита учуденият аржентинец.

"Тренира здраво цяла година, за да може да играе на Световното, а те го изритват от турнира ей така, не е за вярване", критикува още решението на ФИФА Диего Марадона.