Голмайсторът на Уругвай Луис Суарес отново се прояви с „канибалска” постъпка, след като ухапа бранителя на Италия Джорджо Киелини в края на ключовия сблъсък между двата тима от група „D” на Мондиал 2014 в Бразилия. „Урусите” спечелиха срещата с 1:0 след попадение на Диего Годин и като втори в крайното класиране на групата си осигуриха място на 1/8-финалите, където ще се изправят срещу победителя от група „C’.

Ухапването на Суарес в 80-ата минута остана незабелязано от мексиканския съдия Марко Родригес. След действието си уругваецът падна артистично на терена и започна да се държи за зъбите, симулирайки получен удар от Киелини, който пък напразно показваше следите от зъби на рамото си. Секунди по-късно Диего Годин донесе победата на Уругвай с 1:0 след центриране от ъглов удар.

БЛИЦ припомня, че това е поредна канибалска постъпка на Суарес, който направи това като играч на Аякс, когато бе наказан за 7 мача, след като бе ухапал Отман Бакал от ПСВ Айндховен. През сезон 2012/13 уругваецът ухапа и сръбския бранител на Челси Бранислав Иванович в мач между лондончани и сегашния тим на нападателя Ливърпул, а впоследствие Суарес получи наказание от 10 срещи и не взе участие в първите мачове на мърсисайдци за сезон 2013/14. Това обаче не му попречи да стане голмайстор на Висшата лига.

УХАПВАНЕТО НА СУАРЕС СРЕЩУ КИЕЛИНИ


УХАПВАНЕТО НА СУАРЕС СРЕЩУ БРАНИСЛАВ ИВАНОВИЧ ОТ ЧЕЛСИ



УХАПВАНЕТО НА СУАРЕС СРЕЩУ ОТМАН БАКАЛ ОТ ПСВ АЙНДХОВЕН