Селекционерът на Белгия Марк Вилмотс смята, че съвсем закономерно неговият тим се е класирал за 1/4-финалите на Мондиал 2014. „Червените дяволи“ надиграха САЩ с 2:1 в изключително тежък двубой, който се реши след продължения. На Белгия предстои сблъсък с Аржентина на 1/4-финалите.

"Имахме поне 15 възможности да отбележим гол, затова класирането ни за четвъртфиналите е напълно заслужено. Мачът беше много труден, но футболистите ми се бориха с всички сили и бяха възнаградени. Белгия може да се гордее с постигнатото от тима", коментира Вилмотс.

Снощи неговото постижение за най-много мачове за Белгия на световно първенство беше изравнено от капитана Даниел ван Буйтен. И двамата са изиграли по 8 двубоя, но Ван Буйтен ще има възможност да стане едноличен лидер в своебразната класация, ако вземе участие и в четвъртфинала срещу Аржентина.

Вилмотс коментира и решаващото за изхода на мача със САЩ включване на Ромелу Лукаку. Нападателят влезе в игра в 91-ата минута, заменяйки Дивок Ориги. Само две минути след това Лукаку асистира на Де Бруйне за 1:0 в полза на Белгия, а в 105-ата минута реализира сам за 2:0.

„Ромелу преминава през труден период и отнесе доста критики след последните си мачове. Аз обаче го подготвих добре за този мач. Такъв е животът на нападателя – хората те съдят по отбелязаните голове. Победата обаче не бе изкована от един играч, а от целия отбор", добави Вилмотс.