Хърватският национал Лука Модрич очаква с оптимизъм мача на откриването срещу Бразилия от група „А” на световното първенство по футбол. Двубоят е утре вечер от 23:00 часа българско време в Сао Пауло.

"Може да стигнем далеч, ако преминем през груповата фаза. Виждам, че доста от футболистите са се подобрили като индивидуални качества в сравнение с Евро 2012. Не е ясно дали сме по-добри като отбор. Мина доста време от последния ни голям мач, какъвто е този срещу Бразилия на откриването на световното първенство”, сподели Модрич.

„Бразилците ще се опитат да спечелят на старта на собствен терен, но ние ще трябва да ги спрем. Имат феноменални футболисти, като Неймар, Марсело и Тиаго Силва. Битката ни в средата на терена срещу бразилците ще бъде титанична", допълни халфът на Реал (Мадрид).

"Те са фаворити, но ще бъде изключително трудно за тях заради голямото напрежение. В мача ни срещу тях ще бъде много добре, ако вкараме гол първи. Тогава задачата им ще стане изключително трудна", завърши хърватинът.