Селекционерът на Италия Чезаре Прандели остана изключително разочарован от изненадващото поражение от Коста Рика с 0:1 в среща от група „D” на Мондиал 2014 в Бразилия. След поражението „скуадра адзура” има само три точки в актива и ще се бори с Уругвай в последния си мач за класиране на осминафиналите.

„Загубихме, защото Коста Рика игра доста по-агресивно и със страст. Знаехме, че това е трудна група и сега ще трябва за заложим класирането си на карта в последния мач срещу Уругвай. Смятахме, че сме намери трети полузащитник, но така и не заиграхме с такъв. Ако бяхме вкарали, тогава мачът можеше да отиде и в друга посока, но заслужено загубихме. Не зная дали сме подценили противника, това би било страхотна грешка. Играчите тичаха здраво и в тези условия им беше много трудно”, сподели специалистът след мача.

„Имахме план, но Коста Рика съобрази, че може да скъси дистанцията до нашите играчи и така сведе до минимум пространствата, в които трябваше да минават пасовете ни. Дали ни е страх? Не, просто трябва да се възстановим“, допълни Прандели.