Рекордьорът с 15 гола на световни първенства и една от легендите на бразислкия футбол Роналдо обяви четири фаворита за титлата на Мондиал 2014 в родината му, изключвайки от сметките си четирикратният световен шампион Италия.

"Италия не е фаворит за световната титла. Разбира се, в един такъв шампионат може да се случи всичко, но основните претенденти са четири. Това са Бразилия, Аржентина, Германия и Испания. Най-силните отбори. Не казвам Бразилия само защото сме домакини. Просто имаме отличен тим и го показахме преди година на Купата на конфедерациите", сподели Роналдо пред „Гадзета дело Спорт”.

"От втора позиция купата ще дебнат Уругвай, Русия, Англия, Италия. Да не забравяме и за Франция. Кристиано Роналдо? Той е доказан майстор и не мисля, че ако не спечели световната титла, това ще се отрази на реномето му. И той, и Меси са се доказали. Разбира се, да си световен шампион е по-добре, отколкото да не си”, допълни бившият нападател на Крузейро, ПСВ Айндховен, Барселона, Интер, Реал (Мадрид), Милан и Коринтианс.