Една от бразилските футболни легенди Роналдо се надява на контузия за голмайстора на германския национален отбор Мирослав Клозе, за да не му подобри рекорда за най-много голове на световни първенства, съобщава „Билд”.

37-годишният бразилец е рекордьор с 15 попадения на най-престижния футболен форум в света, но е сериозно притеснен, че постижението му може да бъде подобрено. А това, на което Роналдо се надява, за да запази рекорда си, няма нищо общо с феърплея.

През уикенда Роналдо бе почетен гост на откриването на празник на феновете във Форталеза, където Германия ще играе срещу Гана на 21 юни, и използва сцената да надъха привържениците срещу Клозе.

„Залагам на вашата енергия, която само вие имате, да бъде максимално мотивирани срещу Германия и Клозе, когато те играят тук”, крещял на микрофона Роналдо, цитиран от бразилския вестник Globo Esporte.

Причината за притесненията на Роналдо е, че Клозе има 14 гола на световни първенства и се нуждае от само още едно попадение, за да се изравни с бразилеца, а при втори гол германецът ще поеме еднолично рекорда. Точно това иска бразилеца да предотврати.

В последната контрола на Бундестима срещу Армения (6:1) миналия петък Клозе изигра своя 132-и мач за националния тим и вкара 69-ия си гол, с който счупи рекорда на Герд Мюлер за най-много голове с екипа на Германия. Като гост коментатор на телевизия „Глобо” Роналдо анализира контролата на Бундестима срещу арменците и се пошегува за травмата на Марко Ройс, който отпадна от селекцията на Йоахим Льов за Световното, с думите: „Не можеше ли сега това да е Клозе?”