Сензацията на Мондиал 2014 Коста Рика завърши като победител в Група "D" и очаква да научи името на съперника си за 1/8-финалите - вторият от Група "C", който ще стане ясен по-късно тази вечер. Селекцията на Хорхе Луис Пинто извъртя нулево равенство с Англия и завърши на върха със 7 точки. Вторият Уругвай финишира с 6 в актива след днешния си минимален успех с 1:0 над Италия.

Англичаните се надяваха на победа днес, с която донякъде да измият срама след двете загуби с по 1:2 от Уругвай и Италия. Костариканците обаче оставиха Рой Ходжсън и играчите му с празни ръце и "трите лъва" си тръгва безславно от Световното в Бразилия, без записана победа. В същото време тимът от Централна Америка сензационно завършва като победител в "групата на смъртта".

За мача с Англия Пинто заложи на най-доброто, докато Ходжсън подмени почти изцяло титулярния си състав. Селекционерът на "трите лъва" бе направил цели девет промени в своя стартов състав, като само Гари Кейхил и Даниел Стъридж запазиха местата си от предишния мач. С капитанската лента излезе ветеранът Франк Лампард, който може би изигра последния мач за родината си.

Англичаните разчитаха предимно на контраатаки и вратарят Кейлор Навас скучаеше през по-голямата част от срещата. Най-сериозната заплаха за Коста Рика беше Стъридж, но нападателят на Ливърпул често предпочиташе да завършва атаките сам, което не помагаше на отбора му. Първата сериозна опасност обаче беше пред английската врата, на която днес застана Бен Фостър. В 23-ата минута Селсо Борхес изпълни пряк свободен удар пред наказателното поле, пращайки топката в напречната греда.

Малко по-късно "трите лъва" имаха претенции за дузпа, но съдията не видя нарушение на Оскар Дуарте срещу Стъридж. В края на първата част шанс се откри и пред Рос Баркли, но и той не можа да реализира.

В 50-ата минута Стъридж не успя да овладее добре топката в наказателното поле на Коста Рика, след което влезе грубо в Навас, опитвайки се да играе с нея, но все пак стражът я улови. До края англичаните направиха отчаяни опити да стигнат до попадението. Появилият се на смяна Уейн Рууни пробва да прехвърли Навас в 80-ата минута, но неуспешно и в крайна сметка Англия си тръгва от Бразилия без победа и едва отбелязани гола в трите си мача.

ТАКТИЧЕСКИТЕ СХЕМИ
Коста Рика (5-4-1):
Селекционерът Хорхе Пинто заложи в атака на Джоел Кямпбъл, който беше подпомаган от Брайън Руис, Борхес, Техеда и Бренес. Звездата Кямпбъл, собственост на Арсенал, днес нямаше ден и така и не му се откри ситуация за гол. Още в 65-ата минута Пинто го замени с Марко Уреня, за да съхранява силите му за 1/8-финала.

Англия (4-2-3-1):
Рой Ходжсън изцяло подмени титулярната единайсеторка, но и това не доведе до желаната промяна. Единствено Стъридж и Кейхил запазиха местата си в състава, а с капитанската лента излезе ветеранът Франк Лампард. Англичаните бяха крайно неубедителни в атака, като стартиралите от първата минута Рос Баркли, Адам Лалана и Джеймс Милнър не показаха нищо запомнящо се. Въпреки извършените смени през втората част с включването на Стивън Джерард, Рахим Стърлинг и Уейн Рууни, играта на "трите лъва" не се промени.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Гредата, която Селсо Борхес нацели в 23-ата минута при изпълнение на пряк свободен удар пред наказателното поле. Ако топката беше влетяла в мрежата на Бен Фостър, не се знаеше как ще се развие срещата.

СЪДИЯТА
Джамел Хаймуди от Алжир нямаше работа в мача, показа три жълти картона и не му се налагаше да взема важни решение, тъй като липсваха дискусионните ситуации.

ПОДРОБЕН РЕПОРТАЖ НА МАЧА ПО МИНУТИ - ТУК
РЕЗУЛТАТИ И КРАЙНО КЛАСИРАНЕ НА ГРУПА "D" - ТУК


0:0

Съставите
КОСТА РИКА:
1.Кейлор Навас
6.Оскар Дуарте
3.Джанкарло Гонсалес
19.Рой Милър
16.Кристиан Гамбоа
5.Селсо Борхес
(78 - 11.Микаел Барантес)
17.Уелстин Техеда
15.Жуниор Диас
14.Рандъл Бренес
(59 - 7.
Кристиан Боланьос)
9.Джоел Кямпбъл
(65 - 21.Марко Уреня)
10.Брайън Руис
Жълти картони: 
Джанкарло Гонзалес

АНГЛИЯ:
13.Бен Фостър
16.Фил Джоунс
5.Гари Кейхил
12.Крис Смолинг
23.Люк Шоу
7.Джеймс Милнър
(76 - 10.Уейн Рууни)
8.Франк Лампард
7.Джак Уилшър
(73 - 4.Стивън Джерард)
21.Рос Баркли
20.Адам Лалана
(62 - 19.Рахим Стърлинг)
9.Даниел Стъридж
Жълти картони: Рос Баркли,
Адам Лалана

2_065.jpg
Град:
Бело Оризонте
Стадион
„Минейрао“
Капацитет:
62 254 места
2_20.jpgСъдия:
Джамел Хаймуди (Алж)
Асистенти:
Редуан Ачик (Мар) и
Абделак Ачиали (Алж)
Четвърти съдия:
Алиреза Фагхани (Иран)
 




0000_costa_rica_england.jpg

0000_costa_rica_england1.jpg


дфффф_1.jpg ВИТРИНА НА МАЧА england.jpg
0 Голове 0
3 Удари 5
1 Точни удари 1
2 Неточни удари 4
3 Корнери 7
3 Засади 1
17 Нарушения 17
1 Жълти картони 2
0 Червени картони 0
46% Притежание на топката 54%