Алжир срещу Русия е ключовият сблъсък от последния трети кръг в Група „H” тази вечер от 23:00 часа на „Арена да Байшада” в Куритиба. Двата тима влизат в директен спор за класиране на 1/8-финалите на Мондиал 2014 в Бразилия. Само „пустинните лисици” с вратаря Райс Мболи в състава си обаче все още имат теоретични шансове дори за първото място в групата, което ще е възможно само при загуба на Белгия от Южна Корея на „Арена Коринтианс” в Сао Пауло по същото време.

Преди заключителните срещи белгийците са лидери в групата с 6 точки, алжирците са втори с 3 пункта, а Русия и Южна Корея са с по 1 точка в актива си и само головата разлика оставя азиатският тим на последното място.

Алжирците се възползваха чудесно от рехавата защита на Южна Корея и ще трябва да бъдат също толкова безмилостни срещу защитниците на Русия. „Пустинните лисици” ще се опитат дори да спечелят мача, за да запазят шансове дори за първото място в класирането, което осигурява 1/8-финален сблъсък срещу втория от група „G”, където се очаква победител да бъде Германия.

Единственият шанс на Сборная да продължи във фазата на елиминациите е победа срещу Алжир, а тя би могла да осигури на руснаците най-много второ място в групата и то в случай, че Южна Корея не разбие Белгия в другия сблъсък. Александър Кокорин засега разочарова, въпреки че Фабио Капело продължава да го използва сред титулярите. Единственото попадение на Сборная досега е реализирано от Александър Кержаков. Плеймейкърът Алан Дзагоев също не получава доверието на италианския селекционер, но може би това ще се промени срещу Алжир за постигане на по-ефективни атаки на тима.

Белгия вече се класира за 1/8-финалите на турнира, но отборът все още не си е гарантирал първото място в групата, което ще стане окончателно факт както при победа, така и при равенство срещу корейците.

Съществуват варианти, при които всички отбори в групата имат шансове за участие на 1/8-финалите, но Южна Корея изглежда има най-малко футболни аргументи с показаното до момента по бразилските терени, а и в последния си мач се изправя срещу фаворита в групата Белгия.

ВАРИАНТИТЕ В ГРУПА "H"
- Ако Алжир победи: Алжирците автоматично се класират за 1/8-финалите с 6 точки в актива си, но на кое място ще завършат в групата и кой ще им бъде съперник във фазата на елиминациите ще зависи от резултата в другия мач между Южна Корея и Белгия. Шансът на „пустинните лисици” за първото място е само при успех на корейците, а при всякакъв друг изход ще останат втори и ще играят с победителя от група „G” в следващия етап.

- Ако Русия победи: Сборная ще се класира на второ място в групата с 4 точки в актива си и ще продължи към 1/8-финалите, където ще срещне победителя от група „G”. Това обаче ще бъде възможно при положение, че Белгия не загуби от Южна Корея поне с три гола разлика в другия мач от групата.

- Ако Алжир и Русия завършат наравно: „Пустинните лисици” ще завършат на второ място в групата с актив от 4 точки и ще се класират за 1/8-финалите, но при условие, че Южна Корея не разбие Белгия с най-малко три гола разлика в другата среща. При победа на корейците с 1:0 или 2:0, както и равенство или загуба, алжирците ще бъдат втори и ще играят с победителя от група „G” в следващия етап.

- Ако Южна Корея и Белгия не се победят: Белгийците завършват на първо място в групата и ще играят на 1/8-финалите срещу втория от група „G”, а корейците отпадат от турнира, но мястото им в крайното класиране на групата ще зависи и от резултата в другия мач.

- Ако Южна Корея победи: Само успех с поне три гола разлика дава някакъв шанс на корейците за класиране на 1/8-финалите като втори тим в групата. Това ще е възможно, ако Алжир и Русия не се победят в другия мач или ако Сборная спечели само с един гол разлика.

- Ако Белгия победи: „Червените дяволи” финишират като безапелационни победители в групата и ще играят на 1/8-финалите срещу втория от група „G”, а Южна Корея отпада като последен в групата.

- Изключение: В случай че вариантите по-горе се основават само и единствено на голова разлика при равен брой точки и попадения, тогава се гледа кой тим е вкарал повече голове като цяло. Белгия има три отбелязани гола, Алжир е с пет попадения, Русия е само с едно, а Южна Корея има три.
 
afde.png2_14.jpgАЛЖИР - РУСИЯ   

Днес от 23:00 часа
Пряко в БЛИЦ и по БНТ1/БНТ HD
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
АЛЖИР: 
23.Райс Мболи
2.Маджид Бугера
5.Рафик Халиш
6.Джамел Месбах
12.Карл Меджани
11.Ясин Брахими
10.Софиан Фегули
20.Айса Манди
18.Абделмумен Джабу
14.Набил Бенталеб
13.Ислам Слимани


Наказани: няма
Контузени: няма
РУСИЯ:
1.Игор Акинфеев
2.Алексей Козлов
4.Сергей Игнашевич
14.Василий Березуцкий
6. Максим Канунников
17.Олег Шатов
8.Денис Глушаков
23.Дмитрий Комбаров
20.Виктор Файзулин
19.Александър Самедов
9.Александър Кокорин

Наказани:
няма
Контузен:
няма
2_072.jpg
Град: Куритиба
Стадион
: "Арена да Байшада"

Капацитет
: 41 456 места
2_18.jpgСъдия:
Джюнейт Чакър (Турция)
Помощници:
Бахатин Дуран (Турция),
Тарик Онгун (Турция)
Четвърти съдия:
Жоел Агилар (Ел Салвадор)

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
*срещу Южна Корея (4:2) алжирците влязоха в историята като първият отбор от Африка, който вкарва 4 гола в един мач на Мондиал
*тoва ще бъде втори мач между тези два тима, като до момента те са изиграли една контрола, завършила при равенство 2:2
*Русия до момента е успяла да спечели и двата си мача срещу африкански отбори на Мондиал - 6:1 срещу Камерун през 1994 година и 2:0 срещу Тунис през 2002 година
*Aлжир има само една победа в своите 7 мача срещу европейски отбори на световни финали

1-1_1.jpgЮЖНА КОРЕЯ – БЕЛГИЯ

Днес от 23:00 часа,
Пряко в БЛИЦ и по БНТ2 

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЮЖНА КОРЕЯ:
1.Джун Сун-Рион
3.Йон Сук-Юн
5.Ким Юн-Гуон
20.Хон Джеон-Хо
12.Лий Йон
16.Ки Сунг-Йонг
14.Хан Кук-Йон
13.Ку Джа-Чеол
17.Чун-Йон Лий
9.Хюнг-Мин Сон
10.Чу-Йон Парк

 
Наказани: няма
Контузени: няма
БЕЛГИЯ:
1.Тибо Куртоа
4.Венсан Компани
15.Даниел ван Буйтен
3.Томас Вермален
2.Тоби Алдервейрелд
8.Маруан Фелайни
6.Аксел Витсел
10.Еден Азар
14.Дрис Мертенс
7.Кевин де Бруйне
9.Ромелу Лукаку


Наказани: няма
Контузени: Венсан Компани, Томас Вермален
2_063.jpg
Град:
Сао Пауло
Стадион
"Арена Коринтианс"
Капацитет:
65 807 места
2_04.jpgСъдия:
Бенджамин Уилямс (Австралия)
Асистенти:
Матю Крийм (Австралия),
Хакан Аназ (Австралия)
Четвърти съдия:
Виктор Карило (Кол)

ГРУПА "Н" - КЛАСИРАНЕ
Отбор Мачове Победи Равни Загуби Г.Р. Точки
1.Белгия 2 1 0 0 3:1 6
2.Алжир 2 1 0 1 5:4 3
3.Русия 2 0 1 1 1:2 1
4.Южна Корея 2 0 1 1 3:5 1

ЕКИПИТЕ НА БЕЛГИЯ, АЛЖИР, РУСИЯ И ЮЖНА КОРЕЯ
3_008.jpg