Аржентинският треньор на испанския шампион Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне сподели, че евентуален финал между Бразилия и националният тим на родината му би бил кошмар за домакините на световното първенство. 44-годишният специалист е убеден, че Аржентина ще спечели световната титла за трети път, ако елиминира Холандия в полуфинала утре вечер от 23:00 часа българско време в Сао Пауло.

"Предишния път, когато Мондиалът беше в Бразилия, всичко свърши с мач между Селесао и друг южноамерикански отбор – Уругвай. Тогава "златистите" загубиха и срещата, и титлата. Ако и този път играят срещу тим от континента, със сигурност лошите спомени отпреди 64 години ще им натежат”, коментира Симеоне.

„На "Маракана" обаче ще има 40 000 луди аржентинци, които няма да спрат да подкрепят своите и за секунда. Разбира се, правя уговорката, че преди това и Бразилия, и Аржентина, трябва да спечелят полуфиналните си двубои. Смятам, че ако Аржентина успее да се справи с Холандия, то отборът със сигурност ще вдигне титлата”, убеден е Чоло.

„Анхел Ди Мария ще липсва много на отбора, най-вече защото в момента няма друг играч с неговите характеристики. Това на практика го прави незаменим и Сабея ще трябва да приеме този факт и може би ще му се наложи да нанесе леки тактически корекции. Холандия има отлични футболисти, но най-големият коз на "лалетата" е треньорът Луис ван Гаал", сподели още аржентинецът очакванията си за полуфинала срещу „оранжевите”.