Резервният вратар на Холандия Тим Крул, спасил две дузпи срещу Коста Рика и превърнал се в герой на „лалетата” за класирането им на полуфиналите на Мондиал 2014, сподели, че ще анализира всяка дузпа на следващия съперник Аржентина.

"Днес ние ще анализираме всяка дузпа на Аржентина. Ще се съберем и ще измислим план", разкри Тим Крул, който не намира нищо осъдително в поведението си по време на изпълнението на дузпи в мача срещу Коста Рика (4:3 след дузпи). Вратарят се опита максимално да разконцентрира играчите на Хорхе Луис Пинто, крещейки им, че знае къде ще бият, докато те се приготвяха за изпълненията си.

„Не мисля, че съм се държал некоректно, не съм правил никакви безумства. На никого не съм крещял, не се държах агресивно. Просто казвах на съперника, че знам как те ще бият дузпата, тъй като съм ги анализирал преди това. Опитах се да посея съмнение в тях и това проработи, защото спасих две дузпи. Това е добър начин да извадиш изпълнителя на удара от равновесие. Ще се радвам да го направя отново", допълни стражът на Нюкасъл.