Слоницата Нели от природния парк Серенгети в край Ходенберг в Германия предсказа резултатите на Бундестима за срещите от груповата фаза на световното първенство в Бразилия от 12 юни до 13 юли.

Според прогнозата на слоницата Германия ще загуби от Португалия в първия си мач, но ще победи Гана и САЩ и ще се класира за осминафиналите на турнира.

Предсказанията на слона-оракул стават с две врати, маркирани с националното знаме на участниците. Пред Нели поставят топка, която тя вкарва в една от двете врати. Гол, отбелязан от Нели означава, че тази държава ще загуби. Слоницата вкара първо във вратата с германския флаг, което означава, че Бундестимът ще загуби от Португалия, но след това се разписа във вратите на Гана и САЩ, предричайки победи за Германия.

Бившият вратар на Бундестима Сеп Майер, който стана световен шампион през 1974 година, се опитва да тренира слоницата и е напълно съгласен с нейните прогнози. Той смята, че Германия ще завърши 0:0 с Португалия, ще срази Гана с 3:0 и ще разбие САЩ с 4:0.

Слоницата Нели е оракул още от 2006 година, като досега е направила 30 верни прогнози от 33 опита за срещи от Мондиал 2006 в Германия, световното първенство през 2010 в ЮАР и европейското първенство през 2012 година в Полша и Украйна.