Вратарят на ЦСКА Райс Мболи и съотборниците му от националния отбор на Алжир бяха спрени от правителството на страната от пътуване за Катар.
 
„Пустините лисици“ бяха поканени в емирството от два от своите спонсори – мобилният оператор „Ooredoo“ и медийната групировка „BeIN Sports”. И двете компании са катарски.
 
Алжирските национали придобиха изключителна популярност в арабския и мюсюлманския свят и заради това бяха поканени в Катар. Те трябваше да се срещнат с емира на страната Хамад бен Халифа ал Тани. Той е трябвало да награди играчите със скъпи часовници, инкрустирани със скъпоценни камъни.
 
Целият отбор се е бил събрал на летището, но в последния момент е получено нареждане от правителството на страната полетът да не се състои. Така изпратеният от Катар чартър е заминал празен за Доха.
 
В същото стана ясно, че част от играчите на тима все пак ще пътуват за Катар, но това ще стане няколко дни по-късно. Един от тях е Райс Мболи. Вратарят на ЦСКА, Маджид Бугера, Хасан Йебда, Сафир Тайдер, Фаузи Гулам и Софиан Фегули има договори с мобилния оператор „Ooredoo“ и заради това ще пътуват до емирството.