Селекционерът на Алжир Вахид Халилходжич коментира загубата от Белгия с 1:2 от група “Н” на Световното първенство. Алжирците поведоха след точно изпълнена дузпа, но не успяха да задържат преднината си.

"Пропуснахме нещо голямо. Да, подвигът не беше далече. Аз съм много разочарован и за това има причини. През второто полувреме дадохме на белгийците да правят своята игра. Представихме се наивно при първия гол. При втория имаше очевиден фаул срещу Фегули. Този фаул щеше да бъде свирен, ако ние бяхме Бразилия. Но винаги става така с малки отбори като нашия. Но и двата гола на белгийците бяха логични", заяви Халилходжич.

"През второто полувреме не тичахме достатъчно. Белгийците отбелязаха, защото бяха по-свежи, резервите им се оказаха успешни. Аз поздравих моите играчи за това, че показаха морал. Представиха се като отбор, както го исках. Ние все пак играхме срещу един от най-добрите отбори в Европа. Фелайни е един от най-добрите играчи в Европа. Той внесе разликата, особено във физическо естество. Моите играчи не успяха да му се противопоставят. Сега трябва да се подготвим добре срещу Южна Корея, защото ще бъде решаващ мач. Сега не е моментът да плачем", допълни селекционерът.