Само преди седмица Давид Луис беше на върха на славата, след като стана беше продаден от Челси на ПСЖ за 50 милиона паунда и вкара гол от фаул, който прати Бразилия на полуфиналите на Мондиал 2014.
 
Във вторник той трябваше да изживее най-великия момент в личната си кариера, извеждайки националния отбор с капитанската лента заради наказанието на Тиаго Силва. След само едно полувреме мечтата на Давид Луис и на всички бразилци за участие на финала на световното първенство бяха разбити. Германия водеше с 5:0 на почивката, а в края на мача немците фиксираха победа със 7:1. Така Бразилия ще играе тази вечер срещу Холандия в мача за третото място.
 
След края на полуфиналния двубой със сълзи на очите Давид Луис се извини на цяла Бразилия за загубата и заяви, че мечтата му е била да види жителите на страната щастливи. Както често се случва, в най-тъмния момент от живота на човек се появява светъл лъч. Това беше окуражително писмо от 9-годишната Ана Лус, което бранителят получи.

ПИСМОТО НА АНА ЛУС
Здравей Давид Луис,
Казвам се Ана Лус. Гледах всички мачове на Бразилия на световното първенство и много ми хареса как играеш. Според мен не бива да тъгуваш, тъй като игра много добре и направи всички по силите си. Ти беше един голям капитан. В живота се случват такива неща – понякога човек губи, а друг път печели. Хората трябва да са щастливи. Давид Луис, ти си моят шампион.
От Ана Лус Пена Реале

Бразилският национал отговори на малката си фенка: „Принцеса Ана, много благодаря. Твоето писмо много ми хареса! Много благодаря и на всички бразилци за подкрепата. Никога няма да се откажа от мечтите си. Винаги се опитвам да отвърна на всичката любов, която получавам. Бог да ви благослови.“
 
pismo.jpg