Пилотът на Макларън Дженсън Бътън записа най-добро време във втората свободна тренировка преди неделния старт от Формила 1 за Гран При на Турция. Британецът завъртя една обиколка на "Истанбул Парк" за 1:26.456 минути, като това бе достатъчно, за да си осигури първото място. Както е известно, първата тренировка спечели Фернандо Алонсо с време 1:38.670 минути. Сега обаче испанецът не успя да се представи на ниво и записа едва 11-о място. Причината за това бе продиктувана от проблеми с хидравликата в неговия болид. Това му отне ценно време в гаража, а след излизането си, той се завъртя в шести завой и не успя да подобри времето си.

Втори завърши Нико Розберг, а трети се нареди другият пилот на Макларън Люис Хамилтън. Михаел Шумахер остана четвърти.

Ред Бул не демонстрираха обичайната си супер форма, като Марк Уебър завърши пети.

В съседния гараж пък механиците на "биковете" оправяха потрошения болид на Себастиан Фетел от първата тренировка. Световният шампион пропусна да изпита колата си на суха писта, но може да се надява да направи това утре, когато е третата тренировка и квалификацията.

Шести завърши Фелипе Маса, следван от Виталий Петров с Рено. Осми се нареди Пол ди Реста с Форс Индия. Неговият съотборник Адриан Сутил запълни Топ 10, а между двамата успя да се вмъкне пилотът на Заубер Серхио Перес.