Германски футболист призна пред списание, че е получавал пари, за да уреди резултати от мачове. Той обаче отрича, да е влиял на крайните изходи от срещите.
 
Нападателят Рене Шницлер ракзри пред сп. “Щерн”, че е получил 100 000 евро от голяма фигура в бизнеса със залозите от Холандия, за да уреди пет мача през 2008 г. По това време той е бил в Санкт Паули във Втора бундеслига.
 
Германската футболна лига (DFL) обяви, че разследва признанията на Шницлер, но няма доказателства, че мачовете са били уредени. В три от въпросните пет гостувания на Санкт Паули нападателят не е играл.
 
В момента Рене Шницлер играе за нискодивизионен клуб и според сп. “Щерн” е известен с пристрастеността си към залозите. Холандецът, който е предложил парите на футболиста, е идентифициран като Паул Роой.
 
Според германското списание Роой е свързан с мнозина от обвинените в голямото разследване срещу футболната мафия, което се движи от прокуратурата в Бохум. Холандецът обикновено залага в Азия от името на европейски клиенти и това става само на уговорени мачове./БЛИЦ