Италианският премиер Марио Монти поиска спирането на футболните първенства в страната за период от 2-3 години заради скандала с уредените мачове, който тресе страната през последните две години.
 
В понеделник бяха арестувани 14 души във връзка с разследването, като един от тях е капитанът на Лацио Стефано Маури. По този начин общият брой на задържаните от миналата година насам е около 50. Много повече са хората, които са разследвани за участие в скандала.
 
“Спирането на футболните първенства в страната за 2-3 години може да се окаже добър ход. Това не е предложение от страна на правителството. Това е лично мое мнение”, заяви Монти.
 
Защитникът на националния отбор Доменико Кришито няма да играе на Евро 2012, тъй като вчера стаята му в лагера на националния отбор беше претърсена от властите. Футболистът на Зенит (Санкт Петербург) предпочете да остане в Италия и да докаже невинността си.
 
Треньорът на шампиона Ювентус Антонио Конте е уведомен, че също е сред разследваните лица във връзка със скандала.Той е под подозрение за периода 2010-11 г., когато беше начело на Сиена.