Грандиозен скандал се заформя с младежкия ни национален отбор и по-специално с мачовете му срещу Австрия от евроквалификациите. Вратарят на Славия Стефано Кунчев потвърди първо пред БЛИЦ, че наистина му е бил предложен подкуп от 20 000 евро, за да пусне 2 гола, както и направи шокиращо разкритие, че е бил нападнат и бит, след като е отказал да изпълни поръчката!

Талантливият страж обяснимо се страхува да говори в подробности по темата, тъй като не желае да има още неприятности.

"Работата е много дебела. По-добре да си кротувам и да не говоря, защото сигурно ще си имам проблеми", изрази опасенията си Стефано Кунчев пред БЛИЦ.

"Видях какво е написано днес. Аз обаче интервюта не съм давал. Първо пред вашия сайт се навивам да говоря. Вярно е, че ми беше предложен подкуп. Казах нещата на г-н Венци Стефанов и той ги е обяснил на журналисти", продължи Кунчев.

"Предложението беше направено много учтиво. Щял съм да получа 20 000 евро, ако пусна 2 гола на австрийците! Как си представяте, че ще се случи това?! Никога не бих продал честта на България. Горя от желание да играя за националния отбор на родината и да се доказвам във всеки мач. Никога не бих се продал, наистина", каза младежкият национал на България, който пази вратата на тима и в двете евроквалификации - първо при победата с 2:0 в Австрия и след това при равенството 1:1 в Ловеч.

"Не мога да ви кажа имената на хората, които ми предложиха подкуп. Обърнете се към г-н Стефанов. Наистина ви моля, страхувам се. Не искам да си имам още неприятности. Те не само пари ми предлагаха. Също така ми обещаха и помощ за развитието на кариерата ми. Казаха ми, че човек трябва да мисли за бъдещето си, както и че имали и силни хора, които можели много да ми помогнат", сподели още Стефано Кунчев пред БЛИЦ, след което разкри, че вече е бил бит, след като е отказал да вземе подкупа.

"Какво да ви кажа, страшна работа! Подобно нещо само в България може да се случи. След като отказах да взема парите, ме причакаха до дома ми в София и ме биха! Нападнаха ме в гръб, когато се прибирах след един мач. След това се наложи да си наема охрана. Всичките тези главоболия ми бяха създадени след двубоя в Австрия, който спечелихме с 2:0. Сега се моля да съм жив и здрав и да записвам много победи с екипите на Славия и националния отбор", завърши Стефано Кунчев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ