Вестник "ШОУ" получи сигнал, че един от букмейкърите в интернет мами клиентите си. Това ни накара да направим разследване и да разкрием как от "Темпобет" искат да прибират суми от регистрираните в компанията любители на залозите. Част от клиентите биват мамени и ощетявани. На някои от тях обаче вече им писна и решиха да дадат гласност за неприятностите им с букмейкъра, който е на българския пазар от 1 година.

"Спечели луксозна почивка в Маями и отседни в луксозния хотел "Темпо Маями". Този надпис стои на видно място в сайта на "Темпобет". Кой не би искал да отскочи до Маями? Букмейкърът твърди, че всеки от клиентите му може да спечели въпросната награда. Едва ли обаче има някой, който може да се похвали, че щастието му се е усмихнало.
"Извисяващият се високо над централната част на града новооткрит и модерен 60-етажен хотел "Темпо Маями" предлага
 
ултра-шикозни
луксозни
апартаменти,
 
разкошен курортен спа кът и безподобен изглед към града и океана, за да допълни палитрата от незабравими усещания. В промоцията могат да се включат всички клиенти, които заложат минимум 2000 евро в рамките на един календарен месец. За да участвате, просто продължете да играете и щом отговорите на всички условия, ще бъдете включен в томболата автоматично!", твърдят от "Темпобет".
"Лъжци от класа! Никой да не си прави илюзии, че ще спечели почивка в Маями. Те дори печалба от 100 лева не ми изплащат, а аз ще ги чакам да ме водят на екскурзия", заяви пред "ШОУ" един от клиентите на въпросния букмейкър.
Едни от най-жестоко ужилените направиха скандални разкрития пред Вестника на народа и ни показаха как от "Темпобет" отказват да им изплатят печалби, съобщавайки им, че залогът се отменя. Става въпрос за контролата на "Локомотив" (София) с "Малеш" (Микрево). Мачът се игра на 2 декември в "Надежда", а втородивизионният тим победи с 2:1. Резултатът не е изненадващ, тъй като всички знаят, че "железничарите" падат под път и над път. Цяла есен футболистите на "Локо" (Сф) гладуваха и не получаваха никакви пари от собственика Николай Гигов, който постоянно заплашва, че закрива клуба. Във въпросната контрола треньорът Антон Велков залага предимно на юноши. Основните футболисти вече са във ваканция, дори в дните преди мача решават да не се явяват на тренировки заради неясното бъдеще на клуба. Въпреки това "Темпобет" смята, че "железничарите" са фаворит в двубоя и коефициентът за тяхна победа е от скромното 1,20.
 
За успех на гостите
от Микрево е 10,00,
 
което значи, че при заложени 10 лева на знак "2", печалбата е чисти 90 лева. Следящите изкъсо българския футбол не си поплюват и сериозно залагат за "Малеш", след като букмейкърът им дава този невероятен шанс. Един от тях сподели пред "ШОУ", че е сложил 260 лева, друг около 300 за победа на тима от село Микрево. Вторият участник е заложил пари и на точни резултати на двубоя, които не познава. "Малеш" открива резултата в 29-ата минута чрез Георги Жежев, в 47-ата Александър Манолов изравнява, след което в 62-ата отново Жежев наказва "Локо" (Сф). Заложилите доволно потриват ръце и се радват, че са спечелили, когато виждат, че контролата е приключила при благоприятния за тях резултат 1:2. Какво става тогава обаче? От "Темпобет" постъпват по най-наглия начин и не изплащат печалби на игралите за победа на "Малеш", a на клиентите, които са залагали за "Локо" (Сф) и равенство, им прибират парите.
"ШОУ" разбра, че на участниците, които са спечелили, първоначално сумите са постъпили в баланса им. Само след около час обаче "Темпобет" решава да отмени залозите за победа на "Малеш" и по този начин прави техните невалидни.
Ощетените клиенти застанаха с фамилиите си пред тигъра на печата. Става въпрос за четирима души – г-н Вилиян Николов, г-н Владислав Любомиров, г-н Истойнев и г-жа Дочева.
"Писахме им многократно, но те въобще не отговарят. Вече 15 дни нищо. Залозите са отменени, а не виждаме причина за това, след като мачът не е прекратен или отложен. Наредбата гласи, че само в тези случаи залогът се отменя. Нямаме никакво обяснение за реакцията от страна на въпросната букмейкърска къща", заяви пред "ШОУ" един от  ощетените.
"След като бях ужилен, започнах да се ровя по форумите, където успяхме да проведем дискусия. Разбрах, че не съм само аз,
 
още много
други са
ощетени
 
Даже на клиент, който е играл само точни резултати - и всичките губят, залозите му не са отменени. Прибрали са му парите", това заяви момче, заложило 260 лева за победа на "Малеш" . В същото време обаче, откакто залага в "Темпобет", е на загуба с общо 16 000 лева.
"За първи път ни се случва подобно нещо. От 10 години залагаме, но този път попаднахме на хора, които хитруват", ядосваха се четиримата клиенти.
Всички ощетени се опитват да се свържат с "Темпобет". Пишат на електронната поща, посочена в сайта на букмейкъра, ни отговор не получават. Техен познат успява да се свърже с интернет сайт и телевизия, в които букмейкърът има реклами. Логично поради спонсорският договор им е отказано да бъде дадено гласност на случая и съответно ги свързват с българския представител на "Темпобет". Той обаче казва, че нарочно не са изплатени печалбите за победата на "Малеш", като заявява, че всички спечелили са престъпна група. В "Темпобет" се ядосват от факта, че ощетените са твърдо решени да дадат гласност на случая и моментално предприемат скандален ход... закриват сметките на спечелилите и по този начин спират достъпа им до сайта. Така букмейкърът се надява, че ужилените няма да могат да докажат, че са били измамени. Но уви, хората може да са били излъгани, но не са чак такива балъци, за каквито определено ги смятат в "Темпобет". Едно от момчетата успява да запази историята на акаунта, като я скенира.
 
"ШОУ" се добра
до доказателствата

tempobet_snimka1.JPG
 

tempobet_snimka.JPG
От снимките ясно се вижда на коя дата, в колко часа, на кой вид залог и каква сума е била заложена. Следва обаче надпис "Отменен". Благодарение на неговия усет, обществеността ще се увери в това, че "Темпобет" мамят клиентите си.
"Представете си още колко хора, които ние не знаем и не пишат по форумите, също са били излъгани. Със сигурност много други са залагали на този мач, но в крайна сметка са били ощетени като нас. А непозналите победителя са обрани с измама. Ще се борим за своето и заради това ви разказваме цялата истина, подкрепена с доказателства", добавиха четиримата ощетени.
Те смятат в най-скоро време да сигнализират и Комисията по хазарта, която да разбере какви ги върши "Темпобет". Измамените съобщиха, че са готови да се явят на диспут срещу хора от дадения букмейкър. "ШОУ" също направи опит да се свърже с "Темпобет", но на посочените телефонни номера в сайта не получихме никакъв отговор.
ПЕТЪР СТОЙЧЕВ/ШОУ