Кризата в Челси се задълбочи с нов домакински провал, след като "сините" отстъпиха на Астън Вила с 0:1 в мач от шестия кръг на английската Висша лига.

Лондончани завършиха мача с човек по-малко, след като Мало Густо бе изгонен с директен червен картон след намесата на ВАР в 58-ата минута за нарушение срещу Люка Дин, а Оли Уоткинс (73) отбеляза единственото попадение в двубоя. 

Челси можеше много бързо да изравни резултата в 76-ата минута, когато Бен Чилуел бе изведен на отлична позиция сам срещу Емилиано Мартинес, но вратарят на Астън Вила спаси удара му.

"Сините" допуснаха трета загуба от началото на сезона и втора домакинска, като заемат едва 14-а позиция с 5 точки. Бирмингамци са шести с 12 точки.

В друг мач по същото време Брайтън обърна гостуващия Борнемут с 3:1. Доминик Соланке (25) даде аванс на "черешките", но Милош Керкез си вкара автогол за 1:1 във втората минута от добавеното време на първата част. Японецът Каору Митома (46, 77) подпечата успеха на "чайките" с две попадения след почивката. Така те излязоха трети във временното класиране с 15 точки. Борнемут е 17-и с едва 3 точки.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!