Черно море определи назначението на Волен Чинков за главен съдия на мача с Лудогорец утре като "провокация". Припомняме, че "моряците" не останаха доволни от отсъжданията на рефера по време на полуфинала с "орлите" за Купата на България, загубен с 1:2 на 25 април, а Илиан Илиев коментира след края му, че Чинков е повлиял на резултата.

Сега той отново е пратен на "Тича", а срещата е с решаващо значение за шампионската титла. Преди нея Лудогорец е лидер с 82 точки, а ЦСКА има 81 т., като по същото време играе с Левски (от 18:45 часа).

Илиан Илиев избухна срещу съдията: Имаше да връща стари неща

Публикацията на "моряците" в страницата им във "Фейсбук":

"ПФК Черно море смята за провокация назначението на Волен Чинков за главен съдия на мача ни срещу Лудогорец.

Предвид последната ни среща с този съперник на стадион „Тича“ и отсъжданията на рефера, ексцесиите по време на мача и след неговия край, и наказанията, последвали за нашия клуб, вследствие на жалбите от страна на рефера, смятаме това за недопустимо.

Считаме, че въпросното назначение ще вкара допълнително напрежение в срещата, която така или иначе е изпълнена със заряд.

ПФК Черно море винаги играе за своята чест и не влиза в уговорки с втори или трети отбори. Винаги се борим за феърплея. Дано и съдийството на Волен Чинков е в името на феърплея". 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига