Треньорът на Черно море Илиан Илиев разкри, че от клубното ръководство подготвят жалба по повод съдийството на Волен Чинков след загубата 0:1 от Локомотив (Пловдив) в 14-ия кръг на efbet Лига. 

"Като видях назначението на Волен Чинков, ми беше ясно. Не искам да влизам в тази насока. От ръководството са се обадили на нашата администраторка, че трябва да се пусне жалба. Аз не знам, не мога да кажа. След изгонването всяко докосване стана фаул. Почнаха компенсации. 

Трябваше да вкараме гол. Щяхме да видим при равен резултат как щяха да бавят или съдията какво щеше да измисли. Жалко, че не успяхме да изравним. Замисъла, който го имахме, го направихме", каза Илиев.

„Причините за загубата са, че ни отбелязаха, а ние не успяхме да изравним. Имахме преимущество във владението на топката в хода на цялата среща, но завършващият пас не спореше. С цената на доста картони Локомотив успя да ни удържи. През второто полувреме опитахме същото, останахме с човек повече и там някъде мачът се поразвали. За мен по-добре да бяхме останали 11 на 11. Щеше да стане мач. Завършващият удар и в последните 30 метра трябваше по-бързо да се работи, може би с дрибъл да се рискува… Лошото беше, че те си вкараха красив гол и после влязоха в своята схема да играят на контраатака. Не може да си доволен от футболистите, когато сме загубили, но като цяло идеята за мача я изпълнихме. Ако бяхме стояли малко по-високо и ако нямаше този гол в тяхна полза, щяхме да имаме доста повече ситуации", каза още Илиев.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020