Трвнорът на Черно море Илиан Илиев засипа с похвали своите футболисти след победата с 2:1 над Лудогорец в 31-ия кръг на Първа лига. За втори път през тази година „моряците” надиграха шампиона на своя „Тича” и запазиха интригата за първата позиция. "Орлите" остават на върха със 70 точки и с 5 пред преследвача ЦСКА, който има визита на Ботев (Пловдив) в този кръг.

„Аз не мисля, че само в този мач спазихме тактическите указания докрай. И в предния мач от шестицата беше така, също и срещу ЦСКА, но да не ги изброяваме сега. Доволни сме, но не само днес. Пропуснахме да победим с по-голям резултат. Футболистите бяха на моменти почти перфектни. Може и да е силна думата, но се виждаше, че това, което сме искали от тях, а те го могат, го направиха. Пропуснахме още положения, с които да решим мача. Затова напрежението беше до последно”, коментира Илиев след мача.

„Най-важното нещо срещу Лудогорец беше линиите в защита да бъдат близо една до друга, а също и да скъсяваме дистанцията до човека с топката. Играчите на Лудогорец, ако ги оставиш да мислят свободно с топката, намират пасовете. Не бяхме перфектни в дефанзивен план, имаше някои грешки, но все пак играем срещу Лудогорец. Не мога да съдя футболистите. Куриозното е, че там където Лудогорец не ги очаквахме да са толкова силни – статичните положения – оттам допуснахме попадение”, добави наставникът на "моряците".

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019