Треньорът на Черно море Илиан Илиев заяви, че победата над Левски с 1:0 е напълно заслужена, но не пропусна да похвали съперника под ръководството на Станимир Стоилов.

„Естествено, че сме доволни, когато побеждаваме. С Мъри Левски показва друго лице и ни беше доста трудно в мача. Влязохме по-добре. Бяхме по-добрият отбор и заслужавахме победата. Ние изкарахме един цикъл с Купата. Предният мач с Арда също бяхме в добро физическо състояние, така че това не е проблем. Работи се добре. Стана хубав и коректен мач. Нямаше излишни неща. Футболът беше преобладаващ. Излязохме с постройка 4-4-2, за да не могат да изнасят топката. Левски се принуди да играе по-директен футбол с изритани топки. Говорихме, че трябва да печелим първата и втората топка. Левски има хора в последните 20-30 метра, които могат да направят разликата. Важна беше победата не само, че е срещу Левски. Три мача тук направихме срещу отбори, които се представиха по-слабо от Левски. Днеска имахме и малко късмет в края на мача да задържим резултата. Срещу Славия и Локо София не успяхме да го направим. Там повече заслужавахме“, сподели Илиан Илиев след мача на "Тича" във Варна.

„Тия неща, които се случват с феновете, надявам се да се приключи. Не са приятни за никого и не се отразяват добре на футболистите. Както видяхте всичко беше нормално днес. Хората дойдоха и подкрепиха отбора. Алварес ще ни липсва, но трябва да се оправяме. Има и други момчета. Хубавото е, че сега имаме една седмица, за да се подготвим за следващия мач. Царско село не е лош отбор. Ще ни създаде трудности. Надявам се да се вдига нивото в нашата професия. Днес съдията пусна малко по-свободна игра, нямаше го търкалянето. Може да не стана прекрасен спектакъл, но стана по-хубав мач. Представете си на всеки 10 секунди да се отсъжда фал“, завърши Илиев.