Треньорът на Черно море Илиан Илиев поздрави своите футболисти за победата с 4:3 срещу Ботев (Пловдив) като гости, но отбеляза и многото грешки в защита.

"Радвам се, че обърнахме резултата. Не ни е от топ мачовете откъм игрово представяне. Има много да се желае. Направихме доста глупости в защита, за да допуснем три гола. Миналата година ни се случи само един-два пъти. Показахме характер да потърсим обръщането. Винаги има доза късмет. Трябва да поздравя футболистите за характера, допуснахме грешки, които професионален отбор трудно трябва да допуска. По-младите нормално ще грешат. Росен (Стефанов) се справи в дебюта си като титуляр. Това, че търсихме връщането до края показа желание да променим нещата в хода на мача. Ние бяхме подготвени, че ще играят 3-5-2. Изнасят по различен начин. Ако отборът е групиран добре, няма чак такива драми. Контролът на топката имахме. Знаехме донякъде предните мачове, че известно време Ботев имаше проблеми. Успяхме да натиснем в последната фаза. Получиха се нещата“, сподели Илиан Илиев след мача.

„До следващия мач е важно да възстановим контузените, за да имаме повече опции. Почти цялото нападение го завъртяхме. В защита нямаме много опции. Нямаме дълбочина. Поздравявам ги, че вярваха срещу един отбор с повече самочувствие. Срещу един зрял отбор с тия грешки, можеше и да не вземем мача“, добави наставникът на "моряците".