Треньорът на Черно море Илиан Илиев разкритикува футболистите си след катастрофалната загуба с 1:5 от Левски в 33-ия кръг на Първа лига. Наставникът подчерта, че тимът твърде много се е опитвал да се надиграва със „сините”.

„Неприятният резултат се дължи на ужасната ни игра в дефанзивен план. Топката лесно минаваше между линиите, от защитата никой не излиза да „бие” човека. При центриранията бяхме също много зле. Необяснимо, защото в защита допреди предния мач (б.р. 1:3 срещу ЦСКА) се представяхме много добре. Допуснахме абсурдни голове, искам да се извиня на феновете за тях. В офанзивен план се представихме добре, създадохме положения срещу Левски. Знаем, че срещу водещите отбори, като ти вкарат два бързи гола и се успокоят, не знаеш дали напред, дали назад”, коментира Илиан Илиев след мача.

„Създадохме достатъчно ситуации на „Герена” за отбелязване на минимум 1 гол, но си говорим сега за нещо нетипично за нашия отбор. Умора със сигурност няма при нас. Не виждам по-хубава мотивация от това да излезеш в София срещу Левски и да се опиташ да ги победиш, да играеш футбол. Тези добри впечатления, които създадохме през цялата година, не може с 3-4 мача да ги затрием. Ще има сериозни разговори. Ние тръгнахме да си изиграем едно мачле, сякаш забравихме, че сме срещу Левски. Играхме така, сякаш атаката е водеща, а тук трябва да е обратното. Форматът е такъв, че ако се съкратят точките на две, може да има интрига, но не можем да обвиняваме него за представянето ни в защита. Създадохме доста ситуации за гол, докато противникът ни хвана в крачка с центрирания от аутлинията и голове с глава. Разбирам да бяха контраатаки. Това е абсурдно.”

„Четвъртото място пак е някакъв стимул. Трябва да се изиграе мачът с отговорност. При нас имаше футболист, който не иска да си удължи договора, затова дадохме шанс на Мартин Костадинов. Не казвам конкретно дали е играл добре или зле, хората могат да преценят, ние за нас си знаем. Юго Кононго не иска да преподпише, затова пуснахме Марти. В следващите мачове ще видите и нови хора, които трябва да ни подскажат дали ще бъдат част от отбора през следващия сезон. Никой не е афиширал, че напуска отбора. Кононго чака за чужбина. И на Дани Кики му завършва договора, днес му дадохме шанс. Грешките ни не бяха заради новите ни хора, в защита всъщност направихме малко промени. Много неприятна загуба, на моменти се случваха необясними неща при тези центрирания. Левски с втората си опасна атака ни вкара гол с центриране от корнера почти. Останалите им попадения също можеха да се предотвратят, но и това го има във футбола. Да пресираш Левски високо при 0:3, да се заиграваш… Трябва да ги прегледаме тези неща, защото през следващия сезон ще имаме проблеми, ако действаме така”, завърши наставникът на „моряците“.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019