Треньорът на Черно море Илиан Илиев говори след нулевото равенство като гост на Локомотив (София) в двубой от efbet Лига.

„Държахме топката много повече от противника, виждаше се, че ще играят на контра. Не създадохме достатъчно ситуации, не влязохме добре в последните 30 метра. На много моменти преходът в защита го правехме добре, напред последния пас не го правехме, но и теренът не помогна. Изпуснахме две точки. Не знам процентно държанието на точката. Тяхно право си е на Локомотив да се затворят. Креативността, играта на фланга, дублирането на фланга...Последните 15 минути се променихме с Мишаел, но продължаваме напред“.

„Не сме били сковани или притеснени. Трябваше да се играе по-бързо, но теренът не позволяваше. В последните минути теренът стана по-бърз и се игра повече. Не ни е притеснило. Станахме малко припряни, но като цяло бяхме на чужд терен и домакините се събраха в тяхната половина – като в Бистрица“.

„Първо трябва да се възстановим. Имахме две прибирания късни от София и обратно. Трябва да сме по-креативни в последната фаза. Не мисля, че е директен сблъсък за първото място. Нека се изиграят отложени мачове. Ние искаме да сме в евротурнирите. Рано е за шампионски амбиции, не е минала 1/3 от първенството. Очакванията могат да навредят. И днес беше важен мач срещу добър противник, и следващият мач е такъв. Дано дойдат хората да ни подкрепят“.