Нападателят на Черно море Матиас Курьор бе много емоционален след победата с 3:1 над Локомотив (Пловдив). 34-годишният играч вкара два гола за "моряците" и беше с основна заслуга за класирането им на 1/4-финалите за Купата на България. По-рано беше анонсирано, че това е последен мач на Курьор за варненци. Той обясни, че може би ще продължи да играе в ниските нива на футбола във Франция.

"Не съм сигурен, че спирам с футбола. Клубът знае, че не е със сигурност. Мисля, че ще отида във Франция и ще играя в долните нива - трета или четвърта дизивия, но това беше последният ми мач за Черно море", каза Курьор.

"Това беше най-добрият ми мач през сезона. Усетих всички зад мен и съм много щастлив, че вкарах два гола. Бях сигурен, че ще спечелим. Аз никога не съм губил мач от този турнир. Това ми е любимото състезание и най-добрите ми спомени са от Купата на България. Благодаря на феновете, нямам думи за всичко. Опитах се да дам цялото си сърце за Черно море. Трудно е да си тръгна. Вчера плаках в леглото си, след първия гол също. Цял живот ще пазя тези моменти. Днес бе финал за мен. Исках да дам максимумът за клуба, защото той даде максимумът за мен”, добави Матиас Курьор.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023