Треньорът на Черно море Никола Спасов коментира победата на тима си с 1:0 над Берое в мач 32 кръг на „А“ група. Адмирала разкри, че ще остане при „моряците“, докато от клуба го искат. Той призна, че се надява след мача с Монтана да има яснота и кои футболисти ще остават в отбора.

"Труден мач. Берое много силен отбор, с много разнообразни футболисти, с много възможности. Започнахме неуверено двубоя. В първите десетина минути Берое наложи пълно превъзходство. Имаше напрежение в нашия отбор. Сигурно е от тежката загуба от Левски в София. След това нещата се оправиха. Момчетата се адаптираха бързо към тежкия терен. Отборът показа дух и желание да излезе от лошия момент и направихме силен мач. С много борба и много раздаване. Това е пътят. Ние не разполагаме с кой знае какви футболисти като единици, ние сме силни като отбор. Днес момчетата го показаха. Искам винаги да виждам такъв Черно море. При такава и игра и такова раздаване, какъвто и да беше резултата, винаги ще бъда доволен от отбора“, заяви Спасов.

„Имаше интересни ситуации и пред двете врати. Берое също направи силен мач. Просто ги надиграхме в точния момент, вкарахме един гол повече от тях и успяхме да спечелим много важен мач. Този успех е важен психологически, тъй като трябваше да излезем от лошата поредица от предишните мачове, които играхме на собствен терен. Важното е, че вече две срещи поред побеждаваме. Трудно, но побеждаваме. Това е най-важно. Имаше много спорни ситуации и в двете посоки. И теренът утежни работата на съдиите. След като видят ситуациите на повторение, нека отсъдят по най-честния начин. Не мога да кажа в момента какво беше и как е трябвало да бъде. Случва се във всеки един мач. Това е истината“, обяви треньорът на Черно море.

„Заради състоянието на терена карах футболистите с по-малко подавания в нашата половина да стигаме до полето на противника, където вече трябваше да играем футбол. Това беше основната идея. В крайна сметка ние нямаме и толкова добри футболисти, с които да правим постепенни атаки. На този терен по-лесният начин беше да стигаме до противниковата врата с дълги пасове“, анализира Адмирала.

„Всяко по-предно място в класирането ще бъде някакъв успех за Черно море. В крайна сметка целта е момчетата, които остават в клуба, да се обиграят, да си повярват повече. Да се оттеглим на почивка с едно самочувствие, което да ни даде възможност през следващото първенство да бъдем много по-добри“, призна наставникът на „моряците“.

„Освен тези, които преждевременно напуснаха, със сигурност Живко Петков си тръгва. За другите няма кой знае каква яснота. До една седмица, след мача с Монтана, нещата вече ще бъдат ясни. Поне така ми се иска. Има хора, на които им изтичат договорите и засега нямат желание да ги подновяват. Това са Курьор, Бакари, Марк Клок, Стенио. Това са хора, които все още не са казали „Да“ на клуба“, разкри специалистът.

„Докато ме искат в Черно мора, аз ще работя в клуба. Това е ясно. Доста съм свързан с клуба. Няма да е трагедия, ако един ден си тръгна“, завърши Никола Спасов.

  Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!