Черно море победи като гост с изразителното 5:1 Черноморец (Балчик) в контролна среща. Двубоят се проведе в две полувремена, като през първата част участие взеха всички налични играчи от представителния тим на "моряците", а през втората играха талантите от школата, които ще представят академията на варненци в Елитната група до 19 години.

Мъжкият отбор се наложи с 2:0 след попадения на новото попълнение Стефан Велев, който се разписа с глава в 6-ата минута след асистенция на Петър Вуцов, и Илиан Илиев-младши в 15-ата. Футболистът с №10 засече с воле топката от границата на наказателното поле и не остави шансове на стража Павлин Евтимов.

През втората част възпитаниците на Мартин Христов - юношите до 19 г., вкараха нови три попадения срещу направилия доста промени отбор на Черноморец, воден от Бойко Каменов. Точни за младите таланти на варненския клуб бяха Радослав Златев (75, 87) на два пъти и Светослав Николов (60). Домакините вкараха почетно попадение в 62-ата минута след разбъркване в наказателното поле на "моряците".