ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Ивайло Петев днес ще запише повторен дебют начело на Лудогорец в домакинския мач срещу Черно море, който е част от 23 кръг на efbet Лигата. Именно 47-годишният специалист изведе „орлите“ до промоцията им в родния футболен елит през 2011 г. и след това спечели първите две шампионски титли на разградчани през 2012 и 2013 г.

Петев стана третият наставник в историята на Лудогорец, който се завръща начело на тима, откакто клубът е част от най-силната ни футболна група. Другите двама са Стойчо Стоев и Георги Дерменджиев. В статистиката не влиза Станислав Генчев, който има три престоя, но като временен треньор.

Стойчо Стоев, чийто първи период начело на Лудогорец е от 1 юли 2013 г. до 30 юли 2014 г., побеждава Левски с 2:0 като гост при повторния си дебют като треньор на „орлите“. Това става на 10 март 2019 г. Той остава на поста до 25 август същата година и след това не е работил никъде другаде като треньор.

Георги Дерменджиев наследява Стойчо Стоев през 2014 г. за първия си престой като старши треньор на Лудогорец и остава до 30 юни 2015 г. Само пет месеца по-късно се завръща начело на „орлите“ и при повторния си дебют на 7 ноември 2015 г. прави домакинско нулево равенство с Пирин. Остава на треньорската позиция до 10 август 2017 г.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Днес Ивайло Петев трябва да повтори Стойчо Стоев в повторния си дебют и да победи Черно море, ако иска Лудогорец да се доближи до ЦСКА в битката за титлата.

Очаква се бившият национален селекционер на България и на Босна и Херцеговина да заложи на четирима българи в стартовия състав. На левия фланг на защитата сред титулярите ще се завърне Антон Недялков. Зад нападателя Игор Тиаго пък ще действат Кирил Десподов, Тодор Неделев и Спас Делев.

ЛУДОГОРЕЦ – ЧЕРНО МОРЕ

Днес от 14:15 часа по Диема Спорт
Разград, „Хювефарма Арена“
Съдия: Георги Гинчев

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Лудогорец: Падт, Пипа, Вердон, Русо, Недялков, Пьотровски, Нареси, Десподов, Неделев, Делев, Игор Тиаго
Контузени: Алмейда, Рик, Текпетей, Тисера, Аслак
Наказани: няма

Черно море: Дюлгеров, Попов, Атанасов, Дробаров, Ал. Василев, В. Василев, Панайотов, Велев, Фернандес, Сула, Иса
Контузен: Ат. Илиев
Наказани: няма

Баланс: 32 мача, 22 победи за Лудогорец, 6 равенства, 4 победи за Черно море, г.р. 63:27

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК