Председателят на комисията по "Етика и феърплей" към БФС генерал Васил Василев взе отношение по скандала от последния кръг на първенството в Първа лига, заради който шестима играчи на Черно море бяха извадени от отбора за гостуването на Лудогорец. Причината за това е съмнения на управата на „моряците“, че футболистите са играли симулативно при загубата с 1:3 от ЦСКА.

Георги Илиев, Иван Дюлгеров, Георги Китанов, Виктор Генев и Петър Витанов били разпитани на детектор на лъжата, който не издържали. Резултатите излезли след мача с Берое на 21 май, в който Илиев игра 90 минути. Шестимата пропуснаха загубата с 1:4 от Лудогорец в последния кръг.

"Ако има доказателства, че играчите са взели пари, за да играят симулативно, всичко ще трябва да отиде в прокуратурата", коментира ген. Василев пред „Меридиан Мач“.

Междувременно самите футболисти си направили тест на полиграф в частна фирма, като те обявиха през медиите, че резултатите ги оневиняват.

"Един детектор, втори детектор... Според наша информация, МВР не се е занимавало с детектора. Частни фирми са правили това. Не знам дали имат капацитет да извършат толкова отговорно нещо", допълва шефът на комисията по „Етика и феърплей“.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Генерал Василев е категоричен, че по случая към момента няма представен и един документ в БФС.

"Ние чакаме доказателства. Както знаете не сме разследващ орган. Към момента нищо не сме получили и няма как да коментираме", обясни генералът.

Васил Василев коментира и темата съществува ли вариант ЦСКА да бъде изваден от Първа лига: "Ако се докаже нещо неправомерно, си има Наказателен кодекс, по който всеки ще бъде санкциониран. По отношение на играчите, те също ще си понесат последствията."

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019